1940
-
-
-
-
1941
-
-
-
-
1942
-
-
-
-
1943
-
-
-
-
1944
-
-
-
-
1945
-
-
-
-
> 1945
-
-
-
-

Frontstad Nijmegen

December 1944

Formulier Ned. Gravendienst

Walter Strube (of: Strübe)

 

Over Walter Strube is weinig bekend. De Nederlandse Gravendienst heeft mogelijk het lijk van een Duitse soldaat geïdentificeerd als dat van Walter Strube, vlak voor Kerstmis 1944 aangetroffen op Nijmeegs grondgebied of daar omtrend. Tien Duitse militairen met de naam Walter Strube komen voor op de website www.volksbund.de , maar geen is omgekomen in december '44, en ook niet in Nijmegen of omgeving. Deze Walter Strube is vergeten bij de Volksbund of vermist en vermist gebleven.
 
Er is een UnteroffizierWalter Strube op 25 febr. 1944 in Duitsland in Wattenscheid, industriestad in het Ruhrgebied(D),  gestorven, waar hij op 27 mei 1919 geboren was. Hij ligt begraven op het Evangelische Friedhof aldaar. Hij zou een slachtoffer van het bombardement op Nijmegen op 22 febr. '44 geweest kunnen zijn, zwaar gewond overgebracht naar zijn geboortestad en daar gestorven. Maar dan klopt de verklaring van de Gravendienst niet, die zegt gestorven in Nijmegen op 23 of 24 december '44.                              
 
Meest waarschijnlijk is dat Strube deel uitmaakte van de bemanning van het Luftwaffe toestel Ju-88S van Unteroffizier Flugzeug Führer Hans Fischer. Deze bommenwerper maakte deel uit van Staffel 5 van Lehrgeschwader 1. Dit toestel vertrok op 23 dec.1944 van Fliegerhorst Ahlhorner Heide om 11.30 uur in de avond op missie, werd aangevallen door een geallieerde nachtjager en neergeschoten in of nabij Nijmegen om 4.35 uur in de morgenstond van 24 december 1944. Twee bemanningsleden Hans Fischer en Obergefreiter Vychodil werden door de geallieerden krijgsgevangen gemaakt. Twee bemanningsleden raakten vermist : Unteroffizier Hermann Hübner en Walter Strube (of: Strübe). Het lijk van Hübner (zie aldaar) werd spoedig gevonden en is uiteindelijk begraven op het Duitse Soldatenfriedhof Ysselsteyn bij Venray. Het lot van Walter Strube (MIA) is onbekend. MIA betekent vermist. 
 
Bron: e-mail Fred 21 juni 2015 met formulier Ned. Gravendienst; www.volksbund.de (niets?) ; www.weltkriegsopfer.de (niets); e-mail Kor Goutbeek 20 nov. 2015 met info van http//forum.12oclockhigh.net

 

Persoongegevens

Overlijdensgegevens

Naam:
W. Strube (of: Strübe)
Voornamen:
Walter
Roepnaam:
Walter
Geslacht:
Man
Nationaliteit:
Duitse
Geloof:
-onbekend-
Beroep:
Duits militair:Bs(of:BM) Unteroffizier Luftwaffe
Burgerlijke staat:
-onbekend-
Adres:
onbekend
Woonplaats:
-Onbekend-
 
Geboortedatum:
01-01-1915
Geboortedatum toevoeging:
onzeker, geen gegevens bekend
Geboorteplaats:
-Onbekend-
Datum:
23-12-1944
Datum toevoeging:
onzeker, volgens Nederl. Gravendienst::23 of 24 dec
Leeftijd:
29 jaar

Plaats:
Nijmegen
Locatie:
Regio Nijmegen
Begraafplaats:
onbekend
Omstandigheid:
gesneuveld
 
Categorie:
Militairen: Duits
Dossiernummer:

76. December 1944

Militairen en burgers laten het leven door de voortdurende Duitse aanvallen

Militairen en burgers laten het leven door de voortdurende Duitse aanvallen

Lees meer
Voor andere personen bij deze gebeurtenis kies:

76. December 1944

Meer dan een naam dankzij u. Heeft u informatie over of foto’s van personen op deze site, stuur deze dan naar ons via contact.