1940
-
-
-
-
1941
-
-
-
-
1942
-
-
-
-
1943
-
-
-
-
1944
-
-
-
-
1945
-
-
-
-
> 1945
-
-
-
-

Doodsoorzaak en/of identiteit onbekend

Oorzaak van overlijden is soms onbekend

Janna Maria Schot-de Looff

 

  

Janna Maria de Looff was de dochter van Marinus de Looff en Willemijntje Damsteeg, die woonden in Willige Langerak. Zij was op 17 augustus '38 in Schiebroek gehuwd met Pieter Anton Schot. Zij  voeren op hun schip Tosuwa door Nederland. In 1943 raakte zij zwanger en zij verwachtte haar eerste baby in de maand mei 1944. Zij kreeg echter ernstige gezondheidsklachten.  Ze hoestte ontzettend en kreeg problemen met slikken. De arts constateerde een groot abces en Janna moest met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen. Daar was het een grote chaos. Door het bombardement op Nijmegen lagen overal gewonden en mensen die op sterven lagen. In die hopeloze toestand werd Janna binnen gerbacht en kwam te liggen bij de afdeling besmettelijke ziektes.  De toestand van Janna verslechterde steeds. Ze werd apart gelegd en overleed op 9 maart 1944. Ze werd met haar ongeboren baby begraven op Rustoord. Volgens de administratie van de begraafplaats Rustoord is zij gestorven aan de gevolgen van het bombardement van 22 februari 1944. Dit lijkt niet juist. Het Canisiusziekenhuis deelde aan haar vader mee dat zij aan difterie was overleden. De Duitsers hebben later, in september '44 de Tosuwa tot zinken gebracht. Na de oorlog is het schip gelicht. De weduwnaar Pieter Anton Schot hertrouwde op 5 april 1951 in Rotterdam met Willemijntje Monshouwer. Beiden zijn inmiddels gestorven en liggen begraven op Vredehof in Ridderkerk.

Bron: e-mails Bart Janssen 30 maart 2012, 3 april 2012 en 6 mei 2015; www.genlias.nl (niets); Collectie Bart Janssen met foto . Bart Janssen, Het verdriet van Nijmegen 1940-1945 blz 1108 ev

 

Persoongegevens

Overlijdensgegevens

Naam:
J.M. Schot-de Looff
Voornamen:
Janna Maria
Roepnaam:
Jannie
Geslacht:
Vrouw
Nationaliteit:
Nederlandse
Geloof:
protestant
Beroep:
Burgerlijke staat:
gehuwd
Adres:
in Rotterdam
Woonplaats:
Rotterdam
 
Geboortedatum:
16-02-1909
Geboortedatum toevoeging:
Geboorteplaats:
Mijdrecht
Datum:
09-03-1944
Datum toevoeging:
Leeftijd:
35 jaar

Plaats:
Nijmegen
Locatie:
Nijmegen
Begraafplaats:
Rustoord, Nijmegen
Omstandigheid:
overleden
 
Categorie:
Burgers
Dossiernummer:

Onbekend

Identiteit of oorzaak van overlijden zijn niet altijd vast te stellen

Identiteit of oorzaak van overlijden zijn niet altijd vast te stellen

Lees meer
Voor andere personen bij deze gebeurtenis kies:

Onbekend

Meer dan een naam dankzij u. Heeft u informatie over of foto’s van personen op deze site, stuur deze dan naar ons via contact.