Carel Johannes Meerdink
Carel Meerdink woonde met zijn echtgenote Coba Bor en dochtertje Henny in de Sikkelstraat 29. Hij werkte als reparateur van schrijfmachines bij de firma Payens In de Betouwstraat. Zijn ouders, het echtpaar Meerdink-Paats, woonden in de Wezenlaan 37. Het gezin van Carel kwam na de bevrijding van Nijmegen vrijwel dagelijks in de Wezenlaan op bezoek. Op 28 september 1944 zag Carel dat de buren - Gerrit Voogsgeerd van nr 39 en Jacob van Es van nr 33 - op straat in gesprek waren. Zij wisten vaak het laatste nieuws van Radio Oranje. Carel liep met zijn vader naar buiten om te horen of er nieuws was. Coba en haar schoonmoeder en de kleine Henny bleven achter de voordeur staan. Kleine Henny wilde echter naar haar vader toe; hij vond het goed en beurde het meisje op. Op dat moment ontplofte er een granaat.
Carel, kleine Henny, de buren Gerrit Voogsgeerd en Jacob van Es waren op slag dood. De vader van Carel raakte ernstig gewond maar overleefde.
Bron: OSAN 19-30879; collectie Bart Janssen met foto van vader en dochter Henny; annonces De Gelderlander 5 en 6 okt.1944; PK Bart Janssen, Het verdriet van Nijmegen 1940-1945 blz 869. e-mail Mario Wens, 15 september 2022
Persoongegevens 
Overlijdensgegevens 
Voornamen:
Carel Johannes
Nationaliteit:
Nederlandse
Geloof:
Nederlands-hervormd
Beroep:
Reparateur van schrijfmachines bij fa. Payens
Burgerlijke staat:
gehuwd
Geboortedatum:
14-12-1911
Geboortedatum toevoeging:
Begraafplaats:
Bpl. Rustoord, Nijmegen, veldbloemen-boterbloem-16