1940
-
-
-
-
1941
-
-
-
-
1942
-
-
-
-
1943
-
-
-
-
1944
-
-
-
-
1945
-
-
-
-
> 1945
-
-
-
-

Doodsoorzaak en/of identiteit onbekend

van personen die op onbekende wijze zijn omgekomen

Frederik Malcorps

 

Frederik Malcorps is geboren te Nijmegen op 28 november 1921 en was de zoon van Adriaan Karel Willem Malcorps (geboren 9 juli 1891 te Nijmegen, beroep technisch opzichter bij de P.G.E.M.) en Theodora Beukelaar (geboren 4 november 1893 te Nijmegen, zonder beroep).

Frederik werd vanwege een poging tot ontvluchting veroordeeld tot tuchthuisstraf. Met enkele vrienden wilde hij naar Engeland uitwijken om aldaar in militaire dienst te treden. Zij vielen echter in handen van een agent provocateur, welke hen aan de S.D. verried. Zij werden in Scheveningen gevangen gezet en later overgebracht naar Utrecht, naar de Kriegswehrmachtsgefangnis. Van daaruit werd hij de laatste week van januari 1943 op transport gezet naar het tuchthuis in Rheinbach.

Bij navraag naar de wijze van overlijden deelde de directeur van de gevangenis mee dat Frederik Malcorps 6 april 1943 is gestorven door hartverlamming. Een medegevangene heeft verteld dat Frederik een bloedvergiftiging had opgelopen aan zijn hand bij werkzaamheden in een timmerfabriek. Dit was volgens de jongeman (A.J. Bronk of Pronk uit Den Haag) de doodsoorzaak.

Bron: dossier Oorlogsgravenstichting bij het Nationaal Archief, brief van 28 april 1954, document van de Dienst Identificatie en Berging No. 8560 met een brief als bijlage met dagtekening 19 december 1947.

 

Persoongegevens

Overlijdensgegevens

Naam:
F. Malcorps
Voornamen:
Frederik
Roepnaam:
Geslacht:
Man
Nationaliteit:
Nederlandse
Geloof:
geen
Beroep:
niet bekend
Burgerlijke staat:
ongehuwd
Adres:
Waalbandijk 42
Woonplaats:
Nijmegen
 
Geboortedatum:
22-11-1921
Geboortedatum toevoeging:
Geboorteplaats:
Nijmegen
Datum:
06-04-1943
Datum toevoeging:
Leeftijd:
21 jaar

Plaats:
Rheinbach, Landkreis Bonn
Locatie:
Begraafplaats:
Ned.ereveld Loenen vak B nr 74
Omstandigheid:
omgekomen
 
Categorie:
Burgers
Dossiernummer:
OGS

Oorlogsgraven

Zie ook : Arbeidsdienst (Arbeitseinsatz) in Duitsland

 

Zie ook : Arbeidsdienst (Arbeitseinsatz) in Duitsland

 

Lees meer
Voor andere personen bij deze gebeurtenis kies:

Oorlogsgraven

Meer dan een naam dankzij u. Heeft u informatie over of foto’s van personen op deze site, stuur deze dan naar ons via contact.