Hendrina Bennik-De Bruijn
Dirk Bennik en zijn vrouw Drina Bennik-de Bruijn werden met alle woonbootbewoners op 't Meertje bij de Waalbrug door Duitse militairen over de brug gezet en verdreven in de richting naar Huissen. Daar verloor het echtpaar Bennik-De Bruijn het leven bij de geallieerde luchtaanval op de buurtschap. Nog circa zeven Nijmeegse burgers kwamen erbij om.
Hun enige zoon Henk had een visuele handicap en ontsnapte daardoor aan de Arbeidseinsatz. Hij was musicus van beroep en trad op in verschillende bandjes. Doordat zijn band weigerde te tekenen voor de Kulturkamer moesten de bandleden en dus ook Henk, onderduiken. Na 20 september 1944 was Henk al getrouwd voor de wet en was hij met echtgenote verhuisd naar Kanariestraat 3. Henk kon pas op 23 juni 1945 een rouwadvertentie in De Gelderlander plaatsen over het overlijden van zijn ouders.
De juiste datum van overlijden is moeilijk vast te stellen. Het dagboek van de pastoor van Huissen vermeldt 5 oktober. Later werd in de overlijdensakte de datum van 2 oktober 1944 vastgelegd.
Bron: www.marketgarden.com/database/roll5 ; www.genlias.nl; e-mail Peter Mom 11 okt.2010 ( pleit voor overlijdensdag 2 okt.44); e-mails Bart Janssen 3 aug 2011 en 29 nov. 2013; zie ook D.Bennik; collectie Bart Janssen met foto's, ook onder Bolhoeve. Bart Janssen, Het verdriet van Nijmegen 1940-1945 blz 187 ev
Persoongegevens
Overlijdensgegevens
Naam:
H. Bennik-De Bruijn
Nationaliteit:
Nederlandse
Burgerlijke staat:
gehuwd
Adres:
Botenhuis bij het Meertje, Nijmegen
Geboortedatum:
20-06-1895
Geboortedatum toevoeging:
Datum toevoeging:
onzeker
Locatie:
Huissen, buurtschap De Hoeve
Begraafplaats:
Huissen gem.begr.pl. Doelenstraat(R.K.ged.)
Omstandigheid:
bombardement